Inför Mayweather – McGregor

  0
  466

  Att Mayweather och McGregor skulle mötas var länge endast en dröm för de flesta. Efter månader av rykten visade det sig att den 26 augusti blir det match i boxningsringen i T-Mobile Arena i Las vegas. Det blir alltså en renodlad boxningsmatch med traditionella boxningsregler. Kommer UFC-champen McGregor ha en uns chans mot Mayweather som vunnit alla sina 49 proffsmatcher i boxning? Troligtvis inte, men man vet aldrig när det gäller kampsport.

  Det har länge spekulerats i hur mycket de båda kommer att tjäna på fajten. 870 miljoner kronor var har gällt som riktsumma en tid men nu har Mayweather gått ut med att han kommer att tjäna 2,4 miljarder kronor, alltså 65 miljoner kronor i minuten! Om matchen går till domslut. Som Aftonbladet skrev om här.

  Matchen i sig är såklart mer underhållning och en ”money-fight” för de båda än faktisk idrott. Med det sagt så vill båda naturligtvis vinna och det finns flera intressanta fakta att gå igenom för att hitta några fina odds inför matchen.

  Analys

  Floyd Mayweather firade sin 40-årsdag den 24 februari. Han är 11 år äldre än Conor McGregor, som nyligen blev 29 år. McGregor är alltså på toppen av sin karriär både åldersmässigt och resultatmässigt. Mayweather däremot har slutat för snart två år sedan och kan vara lite ringrostig. Han gör alltså comeback för denna matchen. Även hur seriös Mayweather varit med att träna och hålla igång så kan detta inte jämföras mot ha att gått riktig matcher.

  McGregor är 173 cm lång vilket betyder att han har en höjdfördel på 2,5 cm och en räckvidd som är 5 cm längre. Vikten är även till McGregors fördel med sina 4 extrakilon.

  I UFC är handskarna betydligt tunnare än vad ett par boxningshandskar är. Detta kommer att ha en stor inverkan i matchen. McGregors knockout-kraft kommar att minska kraftigt.
  McGregor kommer att behöva slå grymma kombinationer för att kunna straffa Mayweather. Han har visat att han kan göra det i UFC men aldrig möt någon med liknande defensiva färdigheter som Mayweather har.

  McGregor är en av den bästa pound för pound fightern i hela MMA och skulle absolut förstöra Mayweather i en MMA-kamp, ​​men det är inte det vi pratar om. Mayweather är den bästa boxaren i sin tid och en av de största någonsin. McGregor har inte boxats professionellt någonsin. Detta är en galen match och alla odds talar för att Mayweather skall vinna enkelt.

  Speltips McGregor – Mayweather

  Vårt speltips inför supermatchen blir ”att matchen går tiden ut”. McGregors vana att ta ordentligt med smällar i UFC och hans enorma vinnarskalle kommer aldrig låta sig bli knockad av Mayweather. Mayweather kommer däremot vinna matchen med god marginal på poäng.

  Du ser matchen via live stream hos Viaplays Pay Per View tjänst här.

  - Annons -

  Kommentera

  Skriv din kommentar
  Skriv ditt namn här